Magunkról

A Platán Egészségcentrum Egerben, az Északi városrészen, könnyen megközelíthető helyen található. A betegek kényelmét ingyenes parkoló szolgálja.

Az intézmény Eger felsővárosi részén mintegy tizenegyezer ember magas színvonalú egészségügyi ellátását biztosítja. Az egészségcentrum kétszintes, modern épületében helyet kaptak felnőtt- és gyermekorvosi rendelők, védőnők, járóbeteg szakrendelések, valamint gyógyszertár.

Az egészségcentrum hagyománytiszteletből az Egerben lévő több száz éves, hatalmas lombkoronás, árnyat adó fafajtáról kapta nevét.

A keleti platán már az ókori perzsa kertekben nagyon fontos feladatot töltött be, ugyanis e kertek tervezésekor a fény-árnyék játéknak megvalósításában kiemelkedő szerepe volt. Egy legenda úgy tartja, hogy maga Xerxész írt egy ódát a platánfához, a görögök csodálatát kifejezve a fa iránt. Erről Handel is említést tesz híres operájában (Serse, vagy Xerxes, 1783). A növény Hippokratész fájaként is ismert, ő ugyanis Kos szigetén egy platánfa alatt tanított orvoslást. A fák árnyékot adó óriásként hazájától távol először Tremiti szigetén ültették, Diomédesz sírjához Kr.e. 5. század táján. Figyelemreméltó, hogy már ekkor is megfontolt kertépítészeti cél vezette az embereket.

A platánfa Eger egyik jelképe, védett példányai megtalálhatók a termálfürdőben és az Érsekkertben.

Platán Egézségcentrum

Az Ön egészsége, a mi munkánk sikere!

Kapcsolat

 

PLATÁN EGÉSZSÉGCENTRUM

 

Vallon út 4. Tel.: +36 36/786-232

 

NYITVA TARTÁS

 

nyitás:7.30
zárás: változó időpontban
időpontkérés, egyeztetés: 8-14

 

e-mail: info@platan-eger.hu

 

e-mail: egeszsegcentrum@platan-eger.hu

 

www.platan-eger.hu